MIL FULLS DE MAR AMB FORMATGE
PER 4 PERSONES
INGREDIENTS
16 plaques de canaló
Pel farcit de marisc
300 g Gambes
500 g Musclos gallec
500 g Escopinyes de Galicia
1 Ceba grossa
30 g Farina
30 g Oli d’oliva
Per la beixamel amb formatge
600 ml Llet
30 g Farina
30 g oli d’oliva
80 g Formatge semi-sec ratllat
Sal
Pebre negre
ELABORACIO
Poseu a bullir aigua amb sal. Quan bulli, coeu les plaques de canalons fins que doblin el volum. Refredeu-les plaques i guardeu-les.
Pel farcit de marisc
Netegeu bé les escopinyes i els musclos i coeu-los al vapor.
Quan siguin oberts traieu les closques i talleu-los petits. Reserveu el caldo que han deixat anar.
Peleu les gambes i talleu-les petites.
En una cassola poseu a coure la ceba tallada ben petita amb oli d’oliva, fins que sigui transparent, afegiu llavors les gambes ,doneu dos voltes i aboqueu la farina i remeneu. Afegiu els musclos , les escopinyes i el caldo de la cocció. I deixeu que es cogui bé el farcit. Corregiu el farcit amb sal i pebre.
Per la beixamel amb formatge
En un altre cassola poseu a coure l’oli i i la farina per la beixamel, afegiu la llet i deixeu coure sense deixar de remenar. Als 10 minuts que dugui bullint la beixamel, afegiu el formatge ratllat , i salpebreu.
MUNTATGE
En un plat pla prepareu el mil full fent capes de beixamel, placa de canaló, farcit de marisc i altre vegada beixamel, placa de canaló i farcit, cobrir finalment amb una placa de canaló i beixamel.
Per servir-ho:
Gratineu el mil full al forn ben calent i serviu quan sigui ben calent i daurat.
No hay comentarios:
Publicar un comentario