jueves, 15 de diciembre de 2011



MIL FULLS DE MAR AMB FORMATGE


PER 4 PERSONES

INGREDIENTS

16 plaques de canaló

Pel farcit de marisc

300 g Gambes

500 g Musclos gallec

500 g Escopinyes de Galicia

1 Ceba grossa

30 g Farina

30 g Oli d’oliva

Per la beixamel amb formatge

600 ml Llet

30 g Farina

30 g oli d’oliva

80 g Formatge semi-sec ratllat

Sal

Pebre negre


ELABORACIO

Poseu a bullir aigua amb sal. Quan bulli, coeu les plaques de canalons fins que doblin el volum. Refredeu-les plaques i guardeu-les.

Pel farcit de marisc

Netegeu bé les escopinyes i els musclos i coeu-los al vapor.

Quan siguin oberts traieu les closques i talleu-los petits. Reserveu el caldo que han deixat anar.

Peleu les gambes i talleu-les petites.

En una cassola poseu a coure la ceba tallada ben petita amb oli d’oliva, fins que sigui transparent, afegiu llavors les gambes ,doneu dos voltes i aboqueu la farina i remeneu. Afegiu els musclos , les escopinyes i el caldo de la cocció. I deixeu que es cogui bé el farcit. Corregiu el farcit amb sal i pebre.

Per la beixamel amb formatge

En un altre cassola poseu a coure l’oli i i la farina per la beixamel, afegiu la llet i deixeu coure sense deixar de remenar. Als 10 minuts que dugui bullint la beixamel, afegiu el formatge ratllat , i salpebreu.

MUNTATGE

En un plat pla prepareu el mil full fent capes de beixamel, placa de canaló, farcit de marisc i altre vegada beixamel, placa de canaló i farcit, cobrir finalment amb una placa de canaló i beixamel.

Per servir-ho:

Gratineu el mil full al forn ben calent i serviu quan sigui ben calent i daurat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario