"Continuem amb fórmules que es podem preparar el dia abans i que ens donaran bon resultat de cara als dinars o sopars amb amics"
Avui un primer plat lleuger però que podrem fer servir com a segon si l'acompanyem d'una amanida refrescant de cara a fer una menú complert.
Lassagna de gambes i albergínies
Recepta per a 4 persones
Ingredients
6 lamines de pasta de lasanya cuita durant 8 minuts que estigui "al dente"
50 g de formatge emmental en lamines
Per la salsa "Bechamel"
50 g de mantega
50 g de farina
1/2 l de llet
Nou moscada
Sal
Pebre blanc
Pel farcit
50 g de mantega
50 g de farina
1 ceba mitjana tallada ben petita
2 grans d'alls picats
3 cullerades de
brandi
500 g de gambes vermelles pelades
400 g d'albergínia escalivada
1/4 l de llet
Sal
Pebre blanc
Elaboració
de la salsa "bechamel"
- Posem a coure la farina i la mantega en un recipient fons.
- D'altre banda posem a bullir la llet amb la nou moscada
- Quan la farina i la mantega s'hagin cuit lleugerament, afegim la llet , sense deixar de remoure.
- Salpebrem a gust i courem la salsa durant de 15 minuts a foc baix i sense deixar de remenar per tal de coure bé la farina.
- Reservem la salsa.
Elaboració del farcit de gambes i albergínies
- Col·locar en una cassola la mantega i sofregiu els alls i la ceba fins que quedi transparent.
- Afegiu les gambes i daureu-les amb el sofregit.
- Poseu brandi i flamegeu les gambes.
- Afegiu la farina doneu un parell de voltes
- Afegiu la albergínia escalivada en tires primes
- Aboqueu llet i remeneu fins que quedi una farcit suau.
- Reserveu.
Muntatge
- Col·locar en una safata de forn una lleugera capa de "bechamel".
- Poseu al damunt una dues capes de pasta de lasanya per cobrir la base.
- Disposeu una part del farcit.
- Cobriu amb un altre capa de dos lamines de pasta de lasanya
- Repartiu la resta del farcit i cobriu-lo amb la pasta restant
- Poseu la resta de la salsa "bechamel" i repartiu per sobre el formatge emmental.
- Gratineu a forn mig (180 ºC) per que s'escalfi la lasanya be per dins i es dauri per fora.
Suggeriment Dquè
Podeu substituir la pasta de lasanya tradicional , per la pasta Wonton que podeu trobar en qualsevol supermercat oriental. Cliqueu sobre el nom i us apareixerà una ressenya amb els usos d'aquesta pasta .A la revista digital www.gastronomiaycia.com també podreu veure el producte i quins altres usos li podeu donar .
Nota Dquè
"El Wonton és una massa fina ideal per a fregir o bullir en aigua, pot fer-se farcida de vegetals, carns, peixos i mariscs, podria dir-se que són la variant asiàtica dels ravioli, de fet, en xinès denominen "wonton italià"als raviolis i altres pastes farcides tradicionals d'Itàlia".
Fonts consultades: www.gastronomiaycia.com
No hay comentarios:
Publicar un comentario