jueves, 27 de mayo de 2010

Lasanya de gambes i albergínies

"Continuem amb fórmules que es podem preparar el dia abans i que ens donaran bon resultat de cara als dinars o sopars amb amics"

Avui un primer plat lleuger però que podrem fer servir com a segon si l'acompanyem d'una amanida refrescant de cara a fer una menú complert.


Lassagna de gambes i albergínies

Recepta per a 4 persones

Ingredients

6 lamines de pasta de lasanya cuita durant 8 minuts que estigui "al dente"
50 g de formatge emmental en lamines

Per la salsa "Bechamel"

50 g de mantega
50 g de farina
1/2 l de llet
Nou moscada
Sal
Pebre blanc

Pel farcit

50 g de mantega
50 g de farina
1 ceba mitjana tallada ben petita
2 grans d'alls picats
3 cullerades de
brandi
500 g de gambes vermelles pelades
400 g d'albergínia escalivada
1/4 l de llet
Sal
Pebre blanc

Elaboració
de la salsa "bechamel"
  1. Posem a coure la farina i la mantega en un recipient fons.
  2. D'altre banda posem a bullir la llet amb la nou moscada
  3. Quan la farina i la mantega s'hagin cuit lleugerament, afegim la llet , sense deixar de remoure.
  4. Salpebrem a gust i courem la salsa durant de 15 minuts a foc baix i sense deixar de remenar per tal de coure bé la farina.
  5. Reservem la salsa.

Elaboració del farcit de gambes i albergínies
  1. Col·locar en una cassola la mantega i sofregiu els alls i la ceba fins que quedi transparent.
  2. Afegiu les gambes i daureu-les amb el sofregit.
  3. Poseu brandi i flamegeu les gambes.
  4. Afegiu la farina doneu un parell de voltes
  5. Afegiu la albergínia escalivada en tires primes
  6. Aboqueu llet i remeneu fins que quedi una farcit suau.
  7. Reserveu.
Muntatge
  1. Col·locar en una safata de forn una lleugera capa de "bechamel".
  2. Poseu al damunt una dues capes de pasta de lasanya per cobrir la base.
  3. Disposeu una part del farcit.
  4. Cobriu amb un altre capa de dos lamines de pasta de lasanya
  5. Repartiu la resta del farcit i cobriu-lo amb la pasta restant
  6. Poseu la resta de la salsa "bechamel" i repartiu per sobre el formatge emmental.
  7. Gratineu a forn mig (180 ºC) per que s'escalfi la lasanya be per dins i es dauri per fora.

Suggeriment Dquè

Podeu substituir la pasta de lasanya tradicional , per la pasta Wonton que podeu trobar en qualsevol supermercat oriental. Cliqueu sobre el nom i us apareixerà una ressenya amb els usos d'aquesta pasta .A la revista digital www.gastronomiaycia.com també podreu veure el producte i quins altres usos li podeu donar .

Nota Dquè

"El Wonton és una massa fina ideal per a fregir o bullir en aigua, pot fer-se farcida de vegetals, carns, peixos i mariscs, podria dir-se que són la variant asiàtica dels ravioli, de fet, en xinès denominen "wonton italià"als raviolis i altres pastes farcides tradicionals d'Itàlia".
Fonts consultades: www.gastronomiaycia.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario