viernes, 23 de abril de 2010

Els inicis


24 d'abril de 2010, dissabte.

En primer lloc presentar-me, el meu nom es Brauli soc tècnic en cuina fa ja vora de 18 anys i actualment realitzo tasques de docència en l'àrea Hoteleria i Restauració a l'escola CETT.


Dir-vos que en aquests 40 anys d'experiències, la meva dona, els meus dos fills, la família, els amics, els alumnes i companys a diferents escoles i universitats on hi he treballat, han ajudat i continuen ajudant-me a seguir i a ser la persona que soc actualment.
Millorant aspectes tant personals com professionals de la meva persona.

Començaré per explicar-vos, els meus primers contactes i records amb la cuina.

Ma mare i el meu pare amb esforç i una gran força de voluntat, varen portar un petit restaurant a Mirasol (Sant Cugat del Vallès) durant els primer anys de la meva infància.
Va ser allí, on dos dels meus germans i jo vam néixer entre fogons, tele en blanc i negre i estanteries de "meca-lux".
El restaurant l'havia començat a portar la mare i el seu pare, mesos abans de casar-se amb el meu pare, esperant que tornés del servei militar.
Desprès de casats ella treballaria a la cuina i el meu pare duria la sala amb l'ajuda del meu avi matern.
Els caps de setmana era quan més feina tenien, ja que venien gent de Barcelona a les seves segones residències, i els ajudaven altres membres la de la família.
La mare, la Montserrat, ja tenia una idea molt clara de la cuina; la seva avia materna tenia restaurant de servei diari a Barcelona, al carrer Diputació , "el Restaurant Ràfols".
A casa la mare eren set de família i era ella una de les que més ajudava a la cuina a la meva avia per preparar el dinar diari i els tiberis familiars que es feien a casa els dies de festa , des de que era quasi bé una nena.
Així tant a casa dels avis materns, com al restaurant de casa meva podia gaudir dels millors plats i aromes que recordo.
L'avia Lola, generalment per Sant Josep, ens preparava una bona cassola de mongetes del ganxet plat predilecte del meu avi matern (el Pepet) .
Com que n'eren molts els convidats aquell dia de festa, la Lola ajudada per la meva mare preparava a banda de les mongetes un segon plat, generalment de carn i per postres la magnifica crema de Sant Josep que us escric a continuació.

Crema de Sant Josep de la Lola

Ingredients
  • 1 litre de llet sencera
  • 1 pell de llimona o de taronja
  • 1 branca de canyella
  • 200 g de sucre
  • 8 rovells d'ou
  • 30 g de midó
Elaboració:

  1. Poseu a bullir mes de la meitat de la llet amb la pell de llimona o taronja , la canyella i el sucre.
  2. En un bol poseu la llet sobrant, els rovells d'ou i el midó ho barregeu be fins que sigui homogeni.
  3. Passeu aquesta barreja per un colador.
  4. Afegiu aquesta barreja a la llet amb els aromes i remeneu-ho sense parar al foc fins que arrenqui a bullir novament.
  5. Traieu la crema tot seguit i aboqueu-la en una plata fonda i deixeu-la refredar.
  6. Espolseu sucre al damunt i passeu per sobre la planxa de ferro ben roent.
  7. Servir amb cullera gran.
Notes Dquè

Podeu retirar la canyella i les pells dels cítrics si no us agraden. A l'avia li agradava deixar-ho, em deia; "Ja s'ho traurà qui s'ho trobi, si no li agrada!"

Suggeriments Dquè
Aquesta crema la podeu aromatitzar amb maria Lluïsa fresca (subtituint els cítrics) i acompanyar-la perfectament amb unes maduixetes o maduixots.

8 comentarios:

  1. puc dir que la crema que feia la Lola Rafols es de las millors que he tastat, i tant............

    ResponderEliminar
  2. Genial Brauli, espero poder ver más recetas !!!

    Xavi

    ResponderEliminar
  3. Yo todavía me acuerdo de los principios, aquellos fines de año en casa de Imma, aquella pizza "guarra" ( ¿se puede decir guarra en tu blog o me lo vas a borrar?). Hay que empezar a hacer memoria que nos hacemos mayores...
    Lidia.

    ResponderEliminar
  4. Ja t´ho deia que hi faltaria un tast de les receptes...
    Joan.

    ResponderEliminar
  5. Lidia, lo de pizza "guarra" era porque tenia muchos ingredientes y al comerla teniamos que doblarlas pero nos "chorreaba" toda la salsa siempre por encima.
    Joan, els tastos no es poden fer de forma virtual.

    Brauli

    ResponderEliminar
  6. Molt bé Brauli. L'he posat als meus favorits. Prometo anar fent un seguiment de les receptes i oprovar-les a casa!. Enhorabona per la iniciativa i ànims per la seva continuitat!!

    Damià

    ResponderEliminar
  7. Molt bona web, està molt divertida, ja m'he fet seguidor, a veure si jom'animo a possar al día la meva!!!
    una abraçada
    Ricard

    ResponderEliminar
  8. Tants anys que fa que ens coneixem i no sabiem que el tema cuina et ve de familia.
    Felicitats pel Bloc, segur que provarem de fer alguna recepte.
    Núria i Rafel.

    ResponderEliminar